Забезпечення електроенергією жителів масиву.
05/03/19 / автор —
Шановні садоводи! 
Адміністрація садівничого Об’єднання «Трудовик» діє виключно в законодавчому полі України та згідно з рішеннями Конференцій уповноважених представників СТ. 
Вся діяльність нашого Об’єднання висвітлюється на інформаційних стендах біля адміністрації, біля каси, на площі Південного масиву, на нашому сайті www.trudovik.kiev.ua, в газетах, які друкує голова СТ «Наука». 
Сьогодні висвічуємо головне питання життєдіяльності Садівничого Об’єднання — це забезпечення електроенергією жителів масиву. 
Електрична енергія продається СО «Трудовик» (надалі Об’єднання), як юридичній особі, енергопостачальною компанією — Броварським районним підрозділом ЗАТ «АЕС Київобленерго» на підставі «Договору про постачання електроенергії» № 139 від 11.10.2006 р. Відносини між юридичними особами — садівничим Об’єднанням та енергопостачальником регулюються Правилами користування електричною енергією, затвердженими постановою НКРЕ № 28 від 31.07.1996 (зі змінами) та роз’ясненням НКРЕ на адресу «Трудовика»– лист від 10.04.03 року № 05–39–11/1195. (далі Правила). Згідно з Правилами Об’єднання сплачує постачальнику вартість електричної енергії відповідно до показів приладу загального обліку, встановленого на межі балансової належності на ТП в с. Літки, який крім електричної енергії, спожитої усіма членами Об’єднання, враховує витрати електричної енергії в елементах мереж ТП та ЛЕП, оскільки всі електричні мережі знаходяться на балансі Об’єднання та садових товариств, (нагрів елементів мереж, контактних з’єднань тощо), споживання електричної енергії на загальні потреби Об’єднання — освітлення вулиць, адміністрації, роботу насосів на свердловинах, втрати при коротких замиканнях, спричинених Вашими деревами тощо, а також безоблікове споживання електричної енергії окремими членами СТ (мимо лічильників). 
Вартість всіх цих додаткових витрат електроенергії розподіляється між членами СТ, які являються членами Об’єднання. Правилами визначено, що порядок розподілу виплат за додаткову електроенергію та вся відповідальність оплати садоводами за спожиту електроенергію знаходиться у виключній компетенції Об’єднання (відповідно до Статуту). Садоводи в касу СО «Трудовик» завжди платили подвійний тариф за електроенергію. Так в 2010 році (голова СО «Трудовик» Ярошевський) тариф для садоводів був визначено Конференцією 39 коп. за 1 кВт використаної електроенергії. В РЕМ ми платили 17 коп./ кВт, тариф був в 2.29 рази (на 129%) більше ніж в РЕМ. В 2013 році(голова СО Юрченко) тариф був 53 коп., в РЕМ платили по 25–27 коп./кВт, тобто в 2 рази (на 100%) більше. З 1 квітня 2017 р. та в 2018 році тариф вже складав 2.22 грн, в РЕМ ми платимо 1.47–1.46 грн, тобто більш лише в 1.5 рази (на 50%). Якби на сьогодні залишилась система 2010 р. — то тариф для садоводів був би 3.35грн. за 1 кВт., якби система 2013 р. — то тариф був би 2.92 грн за 1 кВт. А у нас тариф 2.22 грн за 1 кВт. 
За 2018 рік нами спожито 3 616 920 кВт електроенергії. Бухгалтерією через Ощадбанк перераховано Обленерго 5 260 347 грн. Тобто ці 5 260 347 грн повинні надійти в касу. Але лічильниками садоводів обліковано лише 2 416 597 кВт, за що Ви й оплатили в касу СО «Трудовик» по тарифу 2.22 грн/кВт. 5 371 384 грн. Отримано перевищення надходження коштів від садоводів над виплатою, на 111 тис. грн. Цими коштами перекрито борг садоводів за електроенергію за січень 2019 р..(див таблицю). Шлях кожної сплаченої садоводами копійки за електроенергію в касу СО «Трудовик» або через банк контролюється відповідними структурами держави України, тобто ДФС (податковою інспекцією), фінансовими та банківськими установами, в Об’єднані впроваджено програму бухгалтерського обліку, встановлено три касові апарати, які зареєстровано в ДФС (податковій інспекції). Ви отримуєте фіскальні чеки при оплаті. 
Різниця між показниками лічильника на ТП в с.Літки та показниками лічильників садоводів складає 1 200 323 кВт. З них використано на вуличне освітлення, роботу свердловин, господарчі потреби, втрати в трансформаторах та лініях електропостачання — 756 800 кВт. На жаль, 443 523 кВт спожито та не обліковано лічильниками окремих громадян і за ці кВт заплатили теж Ви — це збільшений тариф на 0.28 грн за кожен кВт! (У 2013 році було спожито та необліковано лічильниками садоводів 1 400 000 кВт електроенергії). Тобто завдячуючи неймовірним зусиллям команди СО «Трудовик»: працівників Об’єднання, голови Ради та Ради СО «Трудовик» у 2018 р необліковане споживання (мимо лічильників) скорочено більш як в 3 рази! 
Крім того, за спожиту електроенергію у 2018 р. заплачено коштами, які надійшли за використану електрику, а не доплачували членськими внесками! Як це було у 2016 р., коли доплатили за використану електроенергію коштами членських внесків 505 884 грн. У 2017 р. — 537 690 грн. За ці кошти ми могли б купити резервний трансформатор, пробурити дві свердловини на 8 Центральній та 1 Озерній, встановити електронний шлагбаум, виконати кап. ремонти трансформаторів (з них 5 шт. випуску 1982 р. — кошти на їх заміну уже збирали, але вони міфічно зникли у 2009 р. та ін. Боржників попереджали, застосовували рішення Конференцій. 
Деякі споживачі необлікованої електроенергії, за яку платять всі садоводи (0.28 гр. за кожен кВт) виявлені працівниками СО, та яким ми встановили на опори контрольні лічильники. Вони споживали в десятки разів більше, ніж платили. Ми заставили їх платити за спожиту електроенергію. Їм не сподобалось, тому були прострелені та розбиті контрольні лічильники — Ви можете побачити в адміністрації. Контрольний лічильник, встановлений Дмітрієву (СТ «Гідротехнік») двічі прострелено та розбито молотком. Оскільки втрати продовжуються Дмітрієву для контролю споживання електроенергії встановлено новий контрольний лічильник (вашим коштом) в присутності дільничного. А за право не платити вони судяться. Ми захищаємо права та кошти садоводів. Інформація про цих діячів викладена на сайті в «Зверненні Ради СО «Трудовик» до садоводів СТ» від 18.08.2018 р. 
Ця ”ініціативна група” користується всіма послугами (інфраструктурою) Об’єднання, на попередження не реагує і тільки збільшує борги. У даний час Дмітрієв вже заборгував СО «Трудовик» 3 851 грн, а саме за спожиту електроенергію 2 646 грн, внески 1 205 грн! Сліпченко (СТ «Гідротехнік»)має борг по членським внескам 3 304 грн! Ярошевська — по членським внескам та за використання води 1 975 грн! У Мельник (СТ «Десна — 1») борг за спожиту ел. енергію = 16 268 грн! Шановні садоводи! Це ми забезпечуємо їм комфорт своїми коштами. 
Ці ”ініціатори” тероризують Садівниче Об’єднання на протязі 4-х років. Вони рвуться до влади:
 — поширюють брехливу інформацію. Так, Дмітрієвим І. П. надано садоводам брудну анонімку, підписатись під нею бояться, бо цю брехню потрібно підтвердити документами, але вони впевнені, що садоводи все одно не зуміють розібратись — і так повірять, та закликають Вас приступити до агресивних дій проти виконавчої влади СО «Трудовик» — огріти всіх по голові. На Дмітрієва відкрито три кримінальні провадження: — по ст. 190 ч. 1; — по ст..358 ч. 1, та № 12017110130001775 за побиття голови ревізійної комісії, яка виявила попорожній склад. 
— розповсюджують листівки, в яких закликають садоводів до бойкоту сплати за спожиту електроенергію та членські внески з метою паралізувати життєдіяльність Садівничого Об’єднання та життя персонально кожного садовода. 
Що таке борги — це колапс! Не оплатимо вчасно рахунок за електроенергію — ЗАТ «АЕС Київобленерго» припинить подачу електроенергії на весь масив — і що наші дачі без електрики хоч влітку, хоч взимку? Не оплатите членські внески: (візьміть подивіться кошторис витратну частину): — ми залишимось без запасних частин та ремонту трансформаторів (їх у нас 9 шт), ЛЕП, ремонту насосів на свердловинах та 26 км водомереж, вивозу сміття, ремонту доріг, розчистка снігу, обслуговування комп’ютерних систем, зарплата працівникам (забезпечують Вам комфортні умови відпочинку всього 19 працівників), за 18 коп. в місяць Ваших внесків поліція зі зброєю патрулює вулиці — на протязі 4-х років немає грабежів та в будинках не живуть безхатьки. 
Враховуючи вище зазначене, з метою забезпечення платоспроможності перед Броварським РЕМом і встановлюється Конференцією СО «Трудовик» наш власний тариф за використану електроенергію з урахуванням всіх втрат. І це не примха голови Ради Киричук Н. М. та членів Ради, а обґрунтована необхідність, щоб виживати СО «Трудовик» та створювати всім садоводам комфортне життя — ми круглий рік живемо з електрикою на відміну від інших садових товариств Броварського р-ну. 
За 4 роки ми замінили 2 600 старих лічильників на електронно-механічні та встановили їх на видиму лінію контролю. Разом зі всім комплексом робіт по боротьбі з втратами електроенергії безоблікове споживання електричної енергії окремими членами СТ скорочено більш як в 3 рази. Тариф зменшено на 50%. 
У 2015 році розроблено проекти заміни ліній електропередач майже для всіх СТ (безкоштовно). Садоводи СТ «Меліоратор» свої лінії замінили. Шановні голови Садових Товариств! Тільки з Вашою допомогою ми зможемо замінити старі лінії електропередач з сотнями скруток на ізольовані з більшим перерізом — це великі внутрішні резерви підвищення потужності ТП, зменшення втрат в ЛЕП та тарифу на електроенергію, безпека життя. 
Голова Ради СО «Трудовик» Киричук Н. М., законно обрана на посаду відповідно до Статуту у 2014 р. та у 2017 р., а її діяльність підзвітна, підконтрольна Вам, ревізійній комісії, Вашим представникам, які входять до обраної Ради, Конференції СО «Трудовик» та відповідним державним органам України. Проведено повну аудиторську перевірку фінансово — господарської діяльності СО «Трудовик» за 2017 р. 
З повагою, Рада СО «Трудовик».
Шановні садоводи! 

Адміністрація садівничого Об’єднання «Трудовик» діє виключно в законодавчому полі України та згідно з рішеннями Конференцій уповноважених представників СТ. 

Вся діяльність нашого Об’єднання висвітлюється на інформаційних стендах біля адміністрації, біля каси, на площі Південного масиву, на нашому сайті www.trudovik.kiev.ua, в газетах, які друкує голова СТ «Наука». 

Сьогодні висвічуємо головне питання життєдіяльності Садівничого Об’єднання — це забезпечення електроенергією жителів масиву. 

Електрична енергія продається СО «Трудовик» (надалі Об’єднання), як юридичній особі, енергопостачальною компанією — Броварським районним підрозділом ЗАТ «АЕС Київобленерго» на підставі «Договору про постачання електроенергії» № 139 від 11.10.2006 р. Відносини між юридичними особами — садівничим Об’єднанням та енергопостачальником регулюються Правилами користування електричною енергією, затвердженими постановою НКРЕ № 28 від 31.07.1996 (зі змінами) та роз’ясненням НКРЕ на адресу «Трудовика»– лист від 10.04.03 року № 05–39–11/1195. (далі Правила). Згідно з Правилами Об’єднання сплачує постачальнику вартість електричної енергії відповідно до показів приладу загального обліку, встановленого на межі балансової належності на ТП в с. Літки, який крім електричної енергії, спожитої усіма членами Об’єднання, враховує витрати електричної енергії в елементах мереж ТП та ЛЕП, оскільки всі електричні мережі знаходяться на балансі Об’єднання та садових товариств, (нагрів елементів мереж, контактних з’єднань тощо), споживання електричної енергії на загальні потреби Об’єднання — освітлення вулиць, адміністрації, роботу насосів на свердловинах, втрати при коротких замиканнях, спричинених Вашими деревами тощо, а також безоблікове споживання електричної енергії окремими членами СТ (мимо лічильників). 

Вартість всіх цих додаткових витрат електроенергії розподіляється між членами СТ, які являються членами Об’єднання. Правилами визначено, що порядок розподілу виплат за додаткову електроенергію та вся відповідальність оплати садоводами за спожиту електроенергію знаходиться у виключній компетенції Об’єднання (відповідно до Статуту). Садоводи в касу СО «Трудовик» завжди платили подвійний тариф за електроенергію. Так в 2010 році (голова СО «Трудовик» Ярошевський) тариф для садоводів був визначено Конференцією 39 коп. за 1 кВт використаної електроенергії. В РЕМ ми платили 17 коп./ кВт, тариф був в 2.29 рази (на 129%) більше ніж в РЕМ. В 2013 році(голова СО Юрченко) тариф був 53 коп., в РЕМ платили по 25–27 коп./кВт, тобто в 2 рази (на 100%) більше. З 1 квітня 2017 р. та в 2018 році тариф вже складав 2.22 грн, в РЕМ ми платимо 1.47–1.46 грн, тобто більш лише в 1.5 рази (на 50%). Якби на сьогодні залишилась система 2010 р. — то тариф для садоводів був би 3.35грн. за 1 кВт., якби система 2013 р. — то тариф був би 2.92 грн за 1 кВт. А у нас тариф 2.22 грн за 1 кВт. 

За 2018 рік нами спожито 3 616 920 кВт електроенергії. Бухгалтерією через Ощадбанк перераховано Обленерго 5 260 347 грн. Тобто ці 5 260 347 грн повинні надійти в касу. Але лічильниками садоводів обліковано лише 2 416 597 кВт, за що Ви й оплатили в касу СО «Трудовик» по тарифу 2.22 грн/кВт. 5 371 384 грн. Отримано перевищення надходження коштів від садоводів над виплатою, на 111 тис. грн. Цими коштами перекрито борг садоводів за електроенергію за січень 2019 р..(див таблицю). Шлях кожної сплаченої садоводами копійки за електроенергію в касу СО «Трудовик» або через банк контролюється відповідними структурами держави України, тобто ДФС (податковою інспекцією), фінансовими та банківськими установами, в Об’єднані впроваджено програму бухгалтерського обліку, встановлено три касові апарати, які зареєстровано в ДФС (податковій інспекції). Ви отримуєте фіскальні чеки при оплаті. 

Різниця між показниками лічильника на ТП в с.Літки та показниками лічильників садоводів складає 1 200 323 кВт. З них використано на вуличне освітлення, роботу свердловин, господарчі потреби, втрати в трансформаторах та лініях електропостачання — 756 800 кВт. На жаль, 443 523 кВт спожито та не обліковано лічильниками окремих громадян і за ці кВт заплатили теж Ви — це збільшений тариф на 0.28 грн за кожен кВт! (У 2013 році було спожито та необліковано лічильниками садоводів 1 400 000 кВт електроенергії). Тобто завдячуючи неймовірним зусиллям команди СО «Трудовик»: працівників Об’єднання, голови Ради та Ради СО «Трудовик» у 2018 р необліковане споживання (мимо лічильників) скорочено більш як в 3 рази! 

Крім того, за спожиту електроенергію у 2018 р. заплачено коштами, які надійшли за використану електрику, а не доплачували членськими внесками! Як це було у 2016 р., коли доплатили за використану електроенергію коштами членських внесків 505 884 грн. У 2017 р. — 537 690 грн. За ці кошти ми могли б купити резервний трансформатор, пробурити дві свердловини на 8 Центральній та 1 Озерній, встановити електронний шлагбаум, виконати кап. ремонти трансформаторів (з них 5 шт. випуску 1982 р. — кошти на їх заміну уже збирали, але вони міфічно зникли у 2009 р. та ін. Боржників попереджали, застосовували рішення Конференцій. 

Деякі споживачі необлікованої електроенергії, за яку платять всі садоводи (0.28 гр. за кожен кВт) виявлені працівниками СО, та яким ми встановили на опори контрольні лічильники. Вони споживали в десятки разів більше, ніж платили. Ми заставили їх платити за спожиту електроенергію. Їм не сподобалось, тому були прострелені та розбиті контрольні лічильники — Ви можете побачити в адміністрації. Контрольний лічильник, встановлений Дмітрієву (СТ «Гідротехнік») двічі прострелено та розбито молотком. Оскільки втрати продовжуються Дмітрієву для контролю споживання електроенергії встановлено новий контрольний лічильник (вашим коштом) в присутності дільничного. А за право не платити вони судяться. Ми захищаємо права та кошти садоводів. Інформація про цих діячів викладена на сайті в «Зверненні Ради СО «Трудовик» до садоводів СТ» від 18.08.2018 р. 

Ця ”ініціативна група” користується всіма послугами (інфраструктурою) Об’єднання, на попередження не реагує і тільки збільшує борги. У даний час Дмітрієв вже заборгував СО «Трудовик» 3 851 грн, а саме за спожиту електроенергію 2 646 грн, внески 1 205 грн! Сліпченко (СТ «Гідротехнік»)має борг по членським внескам 3 304 грн! Ярошевська — по членським внескам та за використання води 1 975 грн! У Мельник (СТ «Десна — 1») борг за спожиту ел. енергію = 16 268 грн! Шановні садоводи! Це ми забезпечуємо їм комфорт своїми коштами. 
Ці ”ініціатори” тероризують Садівниче Об’єднання на протязі 4-х років. Вони рвуться до влади:
 — поширюють брехливу інформацію. Так, Дмітрієвим І. П. надано садоводам брудну анонімку, підписатись під нею бояться, бо цю брехню потрібно підтвердити документами, але вони впевнені, що садоводи все одно не зуміють розібратись — і так повірять, та закликають Вас приступити до агресивних дій проти виконавчої влади СО «Трудовик» — огріти всіх по голові. На Дмітрієва відкрито три кримінальні провадження: — по ст. 190 ч. 1; — по ст..358 ч. 1, та № 12017110130001775 за побиття голови ревізійної комісії, яка виявила попорожній склад. 
— розповсюджують листівки, в яких закликають садоводів до бойкоту сплати за спожиту електроенергію та членські внески з метою паралізувати життєдіяльність Садівничого Об’єднання та життя персонально кожного садовода. 

Що таке борги — це колапс! Не оплатимо вчасно рахунок за електроенергію — ЗАТ «АЕС Київобленерго» припинить подачу електроенергії на весь масив — і що наші дачі без електрики хоч влітку, хоч взимку? Не оплатите членські внески: (візьміть подивіться кошторис витратну частину): — ми залишимось без запасних частин та ремонту трансформаторів (їх у нас 9 шт), ЛЕП, ремонту насосів на свердловинах та 26 км водомереж, вивозу сміття, ремонту доріг, розчистка снігу, обслуговування комп’ютерних систем, зарплата працівникам (забезпечують Вам комфортні умови відпочинку всього 19 працівників), за 18 коп. в місяць Ваших внесків поліція зі зброєю патрулює вулиці — на протязі 4-х років немає грабежів та в будинках не живуть безхатьки. 

Враховуючи вище зазначене, з метою забезпечення платоспроможності перед Броварським РЕМом і встановлюється Конференцією СО «Трудовик» наш власний тариф за використану електроенергію з урахуванням всіх втрат. І це не примха голови Ради Киричук Н. М. та членів Ради, а обґрунтована необхідність, щоб виживати СО «Трудовик» та створювати всім садоводам комфортне життя — ми круглий рік живемо з електрикою на відміну від інших садових товариств Броварського р-ну. 
За 4 роки ми замінили 2 600 старих лічильників на електронно-механічні та встановили їх на видиму лінію контролю. Разом зі всім комплексом робіт по боротьбі з втратами електроенергії безоблікове споживання електричної енергії окремими членами СТ скорочено більш як в 3 рази. Тариф зменшено на 50%. 

У 2015 році розроблено проекти заміни ліній електропередач майже для всіх СТ (безкоштовно). Садоводи СТ «Меліоратор» свої лінії замінили. Шановні голови Садових Товариств! Тільки з Вашою допомогою ми зможемо замінити старі лінії електропередач з сотнями скруток на ізольовані з більшим перерізом — це великі внутрішні резерви підвищення потужності ТП, зменшення втрат в ЛЕП та тарифу на електроенергію, безпека життя. 
Голова Ради СО «Трудовик» Киричук Н. М., законно обрана на посаду відповідно до Статуту у 2014 р. та у 2017 р., а її діяльність підзвітна, підконтрольна Вам, ревізійній комісії, Вашим представникам, які входять до обраної Ради, Конференції СО «Трудовик» та відповідним державним органам України. Проведено повну аудиторську перевірку фінансово — господарської діяльності СО «Трудовик» за 2017 р. 

З повагою, Рада СО «Трудовик».
««« До списку новин