Звернення садоводів, яких хвилює стан справ і майбутнє СО «Трудовик».
12/07/19 / автор —

Звернення садоводів, яких хвилює стан справ і майбутнє

СО «Трудовик».

 

СО «Трудовик» має знати своїх «героїв», або «Гульчатай» відкрий личко!

Шановні садоводи!

На нашому масиві «Трудовик» нині майже 2 800 ділянок(дач), в яких функціонує 59 садових товариств. Літом в нас перебуває десь 15 тисяч людей. На масиві досить розгалужена інженерна та господарська інфраструктура: вулиці, дороги, проїзди, мережі електропостачання (де тільки силових трансформаторів 9 шт.), мережа питної води – 26 км від свердловин, кілька водоймі ( плюс лівий беріг р. Десна), місця збору та вивезення сміття, охорона і т.д.

Правління «Трудовика» намагається утримувати все господарство, якому більше 35 років, у робочому стані і забезпечувати життєздатність масиву. Наші садоводи, а також гості масиву постійно відмічають:

1)    що наш масив є єдиним із найбільших дачних масивів в Україні;

2)    що нам при цьому вдається підтримувати складне господарство в нормальному  і хорошому стані та задовольняти потреби нашої багато чисельної публіки.

Та далеко не всі знають як, якою ціною доводиться це робити.

25 травня 2019р. в СО «Трудовик»  відбулась 41 звітна Конференція, на якій було заслухано доповідь голови Об’єднання Киричук Н.М. та голови ревізійної комісії Святої  М.В. за підсумками роботи у 2018 році. Після виступів, дебатів було проголосовано: і по першому і по другому питанню визнати роботу правління позитивною.

На початку Конференції було зареєстровано 36 голів садових товариств. З самого початку зборів, так звана «ініціативна група» вчиняла  хаос, вигуки, самостійне скакування з місць і виступи без дозволу голови зборів, принизливий тон, словом – бедлам, націлений на зрив або затягування (хоч до року) зборів. В результаті все затягнулося на 5 годин! Природньо, люди, а це в основному пенсіонери, фізично не витримали цього і десь після 3 годин праці почали розходитись. В результаті за кошторис на 2019 рік при голосуванні не вистачило 1 голосу для ухвалення. «Ініціативна група» раділа. Цього вечора в шинках і магазинах точно була гарна виручка з алкоголю.

Люди, садоводи, обуренні цими діями кажуть: «скільки можна терпіти цю компанію, це (пробачте) «кодло»! Назвіть і покажіть їх народу, всім 2 800 господарям дач. Чому ви тільки іноді згадуєте про деяких з них? Чого вони вимагають, нарешті?

Отож, давайте пильніше подивимось на цю доволі організовану групу, «ініціаторів».       Це, як кажуть садоводи, «кодло», утворилось, в основному, з 2-х «постраждалих»  групи.

        Перша – ті, кого свого часу «Трудовик» звільнив з роботи і вони були одірванні від «корита», з якого тягнули грошенята. Дехто з них багато років без успіху судиться ( Мельник О.Г., Дмітрієв І.П.), але затаїв злобу.

       Другі – це ті, хто крав і краде електроенергію і з якими «Трудовик» весь час бореться. Є такі, що приєдналися до «ініціативної групи» зі своєї вигоди.

       «Проблема» влади в «Трудовику» в тім, що вона на кілька років випередила те, що у нас в країні зараз починається:  боротьба з крадіжництвом, хабарями, з корупцією і т.д. і «ворью» це чомусь не подобається.

Давайте назвемо цю «компанію» і їх «кращих» членів, принаймні: Дмітрієв І.П., Скуйбіда Ю.С., Кічко С.В., Лукашова Н.П., Онешко М.П. , Сліпченко М.П., Ярошевська І.В., Мельник О.Г., Павловська О.В.

Посудіть самі: людина нахабно краде електроенергію, її підозрюють, ставлять контрольний лічильник на вуличному стовпі, і знаходять розстріляними зі зброї, ставлять ще один і тут, нарешті, виявляється істина – господар сплачував електроенергію в 50-60 разів менше, ніж споживав. Іде відключення, суди – пересуди і т.д. «Засікли» ще одного, прийшла комісія в якій був полісмен, господар на нього «ти хто такий, та я в твого начальника в Броварах двері ногами відкриваю і т.д.

         Третього крадія «засікли», прийшла комісія – він не пускає у двір – вивів собак на людей. Штраф , відключення, сварка. А взагалі це все кримінальні дії. 

         Їм не підходить хімічний склад питної води із свердловин. Так ставте питання на зборах, нехай люди голосують «за» чи «проти».

         Їх не влаштовує  розчистка заток, котрі за 30 з лишнім років позаростали, обміліли. І вони нахабно зупиняють працюючий земснаряд, мовляв, нема проекту цих робіт. Який проект , якщо геометрія водойому залишається без змін, іде розчистка і поглиблення. Все робиться із помсти керівництву «Трудовика», щоб нашкодити якомога більше. Але до Вашого відома – затоки чистили коштами бюджету Київської області згідно проекту зі всіма узгодженнями та обґрунтуваннями.

        Вони стверджують, що новий статут був зареєстрований незаконно. Мовляв садоводи не отримували його і не ознайомились. Брехня! Є список з підписами голів садових товариств, які отримали свого часу текст. Мало того, він є на сайті Об’єднання і, нарешті – на дошці об’яв. А приймали його голосуванням – більшістю на Конференції.

       Перепрошуємо, гадостям цієї «команди» немає кінця. Так, на Конференцію 25 травня 2019 р. Дмітрієва , який учинив бійку на Конференції 2018 р., який свого часу побив голову ревізійної комісії, справа ця ще в прокуратурі, дільничий поставив біля себе. А Ярошевська І.В. обписує нецензурними словами стіни в адміністрації.

      Отакі вони лідери «ініціативної групи». І ціль в них одна: зняти Киричук Н.М., або ж виснажити, щоб вона пішла з посади сама. Ну, скажімо, вона пішла, а далі що?

А далі в них план – посадити «своїх» людей у керівництві «трудовика», а далі …

О, тут такі плани!

-         Продати лінії електропередач. Кому, навіщо? А то – вони знають.

-         Ліквідівати «Трудовик», зробити комунальне господарство по обслуговуванню дачників із заключенням з кожним персональних договорів. Причому, сьогодні вже відомі такі «фірми». Там немає ніяких зборів. Начальник призначається з високим окладом, службовці – теж непогані будуть мати платню, а головне, що в уставі такаго підприємства включають пункт, який дозволяє за певних обставин забрати у дачників будинок, землю.

       Садоводи Дніпропетровщини мають такий досвід і закликають своїх колег в країні не попастися на цю «вудку».

        Якщо додати до вищезазначеного, що у випадку їх перемоги, вони із задоволенням відкриють наші вулиці «південні», «центральні» та «лугові» для транзиту забудовникам котеджів на лузі, а їх близько 400, та на березі р. Десни, а разом з цим і дозволять (за гарні гроші) підключатися до наших електромереж.

        Так, що як казав поет: « я планов наших люблю громадье» і за це вони б’ються, без кінця пишуть папірці, шкодять, гадять владі і нам. А нам залишається одне: запам’ятати призвіща цих лідерів і їх прибічників і ні в якому разі, коли піде з посади Киричук Ніна Миколаївна, не допустити до керівництва когось із цих «ініціаторів», бо результати будуть сумні.

                       З повагою                                                    

                    Жителі масиву    
««« До списку новин