Рухаємося до виборів керівних органів СО «Трудовик» та що передувало цьому.
05/09/22 / автор — Голова правління СТ "Зелений луг" Мартинюк Валерій Іванович

Рухаємося до виборів керівних органів СО «Трудовик» та що передувало цьому.

Протягом  тривалого часу, починаючи з 2016 року окремими Головами СТ СО "Трудовик" за підтримкою незадоволених членів різних СТ, діяльністю Ради СО "Трудовик",  розповсюджувались матеріали/листівки  що звинувачували членів Ради та Голову Ради Киричук Н.М. в зловживанні владою, розкраданні коштів садоводів та придбання Киричук Н.М. високовартісної нерухомості (у особисту власність).

Ці обставини змусили  Голову Ради СО «Трудовик» Киричук Н.М. звернутись до членів Ради з зверненням щодо ініціювання дострокових виборів керівних органів СО "Трудовик" в якому вона також запропонувала Ініціативній групі підтвердити або спростувати інформацію про наявність фінансових зловживань членами Ради СО "Трудовик" та щодо наявності майна придбаного Киричук Н.М. за привласнені кошти садоводів шляхом перевірки будь-якої бухгалтерської звітності, документації за будь-який період , отримавши її шляхом звернення до Ревізійної комісії та за її участі.

Довідка Голови ревізійної комісії СО "Трудовик" від 23.05.2021 р. свідчить про відсутність з боку голів СТ та садоводів заяв, запитів, скарг щодо фінансового стану.

22.06.2021 р. повний текст Звернення (Витяг з протоколу №19/06-2021 засідання Ради СО «Трудовик» від 19.06.2021) http://trudovik.kiev.ua/index.php?item=news&id=202

вручений Голові СТ "Здоров я" Власову Олегу Руфовичу (представник переговорної групи).

 

На даний час Ініціативна група відповіді Раді не надіслала, від компрометуючіх матеріалів/листівок відмежувалася.

Вимогою звернення  до ініціативної групи також було:

Визнання відсутності необхідного кворуму при проведенні зборів під назвою так званої "42-га позачергова Конференція від17 серпня 2019 р ". (Ремарка: Планова звітна конференція 25 травня 2019 р. та її  продовження 27 липня 2019.р. були зірвані ініціативною групою).

Щодо проведення так званої "42-га позачергова Конференція від 17 серпня 2019 р " та її наслідків.

Джерела інтернету пояснюють.

 

Законодавством України не передбачено визначення поняття «рейдерство». Коротко його можна визначити як неправомірне встановлення контролю над діяльністю компанії або над її активами,

Вважаю повчальним зміст статті юристки Наталії Харчук від 7 серпня 2018 р., детальніше за посиланням:   https://jurliga.ligazakon.net/analitycs/174982_kontrol-za-zmnami-v-sklad-uchasnikv-tov--protidya-korporativnomu-reyderstvu

Короткий витяг зі статті:

В Україні рейдери почали захоплювати підприємства, змінюючи склад учасників юридичної особи, отримуючи таким чином контроль над підприємством. Що слід розуміти під словом рейдерство? В Україні це захоплення чи заволодіння активами/корпоративними правами юридичної особи із застосуванням незаконних методів та засобів, в тому числі силових. Зміни до установчих документів та відомостей в ЄДР реєструвались на підставі незаконних рішень загальних зборів, які приймалися без волевиявлення учасників.

Такі рішення оформлялися протоколом, підписаним головою та секретарем зборів. В цьому випадку не потрібно навіть підробляти підписи або печатки, адже законодавство передбачає підписання протоколу та Статуту головою та секретарем зборів. При цьому, нотаріус не перевіряє наявність кворуму, законність прийнятих рішень та відповідність змісту протоколу волевиявленню учасників юридичної особи. На перший погляд документи повністю відповідають законодавству, і у реєстратора не має підстав для відмови у їх прийнятті.

Саме за такою схемою діяла ініціативна група.

17 .08. 2019 р. з метою усунення легітимно діючого Голови Ради Н.М. Киричук та Ради, у піцерії (вул. 1 Озерна, буд. 45) від імені СО "Трудовик" були проведені збори під назвою "42-га позачергова Конференція, шляхом використання підроблених документів та печатки від імені СО "Трудовик" та змінені склад Ради, Голова Ради та Статут.

У подальшому  були здійснені наступні дії:

- 03 вересня 2019 р. здійснено державну реєстрацію нового Голови Ради К.В.Здоренко;

- 04 вересня 2019 р. проведено реєстрацію нового Статуту СО "Трудовик".

Новий Голова Ради К.В.Здоренко на моє прохання(через Вайбер):

Уважаемый Константин Владимирович! Настоятельно прошу предоставить мне, как председателю СТ "Зеленый луг", регистрационный лист с соответствующими подписями уполномоченных представителей садовых товариществ СО "Трудовик" которые были делегированы на Конференцию(Позачергову) 17 августа 2019 года. Предоставление мне регистрационного листа будет способствовать дальнейшему взаимопониманию и является основным условием нашей встречи. Регистрационный лист является документом с которым должны ознакомиться все председатели СТ и члены правления СО "Трудовик"(пусть по Вашему бывшие). Я как председатель СТ "Зеленый луг" в настоящее время не могу дать исчерпывающий ответ своему правлению, своим садоводам, всем кто ко мне обращается(а их много, в т. ч.  и с др. СТ). Все хотят ясности и открытости и порядочности. С уважением Валерий Иванович.

Відповів наступне:

И мы за это. Я Вам предоставлю возможность увидать скан копию этого реестра на компьютере. Сам оригинал сдан в регистрационную службу при перерегистрации. Поэтому оригинала быть не может. Но скан есть. Я не хотел бы , что бы этот документ попал в руки Киричук и я не уверен в членах Рады, которые поддерживают человека к которому у меня нет доверия. Я Вам обещал предоставить этот документ - я готов это сделать. НО МАССОВОЕ РАССМОТРЕНИЕ РАССМОТРЕНИЕ ЭТОГО ДОКУМЕНТА НЕ ПРЕДПОЛАГАЕТСЯ. То, что сегодня происходит вокруг этих событий - полная вакханалия и беззаконие. И я не хочу подвергать людей возможным проблемам. Вам я доверяю. Многим другим - НЕТ! Я готов с Вами договориться о том, что я пишу заявление об уходе  ( у меня нет проблем), Но Киричук ни в коем случае не должна оставаться . Если это предложение может быть альтернативой - давайте порядочного человека изберем на Главу Рады. Но Киричук и Здоренко не будут не только баллотироваться , но и делать попыток влиять на события.  Так приемлемо для сохранения работоспособности ТРУДОВИКА?   Но я , еще раз настаиваю - Киричук , даже  не пускать в здание до проведения полной ревизии.  Я надеюсь, что это может быть решением?

Тобто, фальшований Регістраційний лист, який не підтверджує наявність кворуму (забезпечення 50 відсотків присутності уповноважених представників садівничих товариств  СО "Трудовик") виявився недоступним як Головам СТ так і всім садівникам 59 садівничих товариств СО "Трудовик, включаючи учасників так званої "42 Конференції". 

 

 Згодом, приховуючи сфальшований реєстраційний лист з підписами уповноважених від садівничих  товариств, Здоренко К.В. з окремими членами ініціативної групи вдалися до силових методів захоплення адміністративної будівлі Ради СО "Трудовик" та з другої спроби , зірвавши замки та виломивши двері спроміглися захопити будівлю.

Діями ініціативної групи в  СО "Трудовик" була створена чергова кризова ситуація, вже з більш значимими наслідками. Була припинена робота окремих напрямів в діяльності СО "Трудовик". Зокрема була припинена робота щодо обігу грошових коштів як готівкових через касу так і безготівкових через установу банку. Садівники масиву були позбавлені можливості сплати відповідні платежі по зобов язанням, також було неможливо було здійснювати розрахунки по зобов язаннях СО "Трудовик". Була повністю паралізована діяльність Ради, окремі працівники вимушені були працювати дистанційно.

В умовах що склалися, більшість голів СТ підтримуючи Раду очолювану Киричук Н.М. та маючи на меті терміново відновити життєдіяльність об єднання як юридичної особи СО "Трудовик" та забезпечення безперервності  виконання функціональної діяльності,  вимушені були провести термінові надзвичайні збори які відбулися 08 вересня 2019 р. та відновили повноваження Ради.

В подальшому Ініціативна група використовуючи короткочасне існування створеної юридичної особи вдалася до численних скарг та заяв у відповідні державні органи влади звинувачуючи Киричук Н.М. в незаконних діях та фальсифікаціях.

 

Для відновлення справедливості та захисту прав переважної більшості як садівничих товариств та їх членів СО "Трудовик" мною була надіслана позовна заява до Господарського суду Київської області.

Предметом позову у даній справі становить вимога Садівничого товариства «Зелений луг», який є членом Садового об єднання  «Трудовик»  про визнання недійсним рішення 42-ї Конференції повноважних представників членів СО «Трудовик» від 17.08.2019, що оформлене протоколом № 42/19-08 від 17.08.2019, про визнання недійсним СтатутуCO «Трудовик», затвердженого рішенням 42-ї Конференції повноважних представників членів СО «Трудовик» від 17.08.2019, що оформлене протоколом № 42/19-08 від 17.08.2019, та про скасування відповідних  реєстраційних дій.

Позивач – Садівниче товариство «Зелений луг», який є членом Садівничого об єднання «Трудовик» з 1995 року, у справі( № 911/2663/19) обґрунтовує позовні вимоги тим, що під час проведення 42-ої Конференції були допущені наступні порушення:

 

- порушення вимог закону та/або установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів;

- позбавлення учасника (члена) юридичної особи можливості взяти участь у загальних зборах;

- недотримання процедури скликання зборів,

- відсутність кворуму.

 

Також до матеріалів справи залучені нотаріально засвідчені 31 копії заяв свідків( голів СТ), в яких міститься повідомлення суду про не направлення їх уповноважених представників на згадану конференцію. 

 

Господарським судом Київської області(справа №911/2663/19) копії реєстраційної справи витребувані у Броварській РДА Київської області лише у лютому 2020 р.

Дослідженням реєстраційної справи встановлено що у так званій «конференції» брали участь лише 17 уповноважених представників садівничих товариств з загальної кількості 59 садівничих товариств (28,8%), які представляють 829 садоводів з 2785 (29,8%), що свідчить про безумовну відсутність кворуму.

В апеляційній скарзі позивача та СТ «Наука», яке приєдналось до апеляційної скарги, містяться доводи стосовно відсутності кворуму при проведенні 42-ї Конференції повноважних представників членів СО «Трудовик» від 17.08.2019. Зокрема, апелянт наголошував на тому, що з тридцяти одного (31) уповноваженого представника Садових Товариств лише 20 голів були уповноважені, підписи 3х голів проставлені іншими особами, що підтверджується наявними в справі заявами свідків. Також посилався, що  не всі особи, які приймали участь у Конференції є уповноваженими.

 

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД враховуючи суперечливість обставин справи та пояснень осіб (членів Садових товариств)  наголосив що суд апеляційної інстанції не може погодитись з висновком суду першої інстанції стосовно доведеності наявності кворуму під час проведення спірної Конференції.

 

Таким чином за підсумками ПОСТАНОВИ ПІВНІЧНОГО  АПЕЛЯЦІЙНОГО ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ від 6 грудня 2021 р. склалась судова відносна  невизначенность. 

 

Верховний Суд розглянувши матеріали касаційної скарги Садівничого товариства "Наука"

на рішення Господарського суду Київської області від 12.10.2020

та постанову Північного апеляційного господарського суду від 06.12.2021 у справі № 911/2663/19

за позовом Садівничого товариства "Зелений луг" до Садівничого об єднання "Трудовик"

 

П О С Т А Н О В И В:

1.Касаційну скаргу Садівничого товариства "Наука" задовольнити.

2. Рішення Господарського суду Київської області від 12.10.2020 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 06.12.2021 в частині відмови в задоволенні позовних вимог скасувати, а справу №  911/2663/19 передати на новий розгляд до Господарського суду Київської області.

 

Слід наголосити, що утаємничення та  ненадання "Ініціативною Групою" реєстраційного листа повноважних представників членів СО «Трудовик» які приймали участь у зборах проведених 17.08.2019. Раді СО "Трудовик", позбавлення можливості бути ознайомленим з цим документом Голів СТ що є членами СО "Трудовик", членів садівничих товариств масиву призвели до тотальної дезінформації щодо дій "Ініціативної Групи" та діючої Ради СО"Трудовик" зокрема в групі "Десна. Відпочиваємо разом! Дошка оголошень." соцмережі Facebook. Наслідком цього розпочалася беспрецендентна компанія звернень обох сторін до числених державних інституцій, судових органів, відповідно понесення марних фізичних зусиль та витрачених коштів.

Наостанок.

1. Викладена мною інформація базується на документальному підтвердженні та має право на уточнення.

 

2. Своє бачення щодо подальшого удосконалення відносин СТ в СО "Трудовик"  я виклав у зверненнні до Ради 16.04.21 р.  http://trudovik.kiev.ua/index.php?item=news&id=194

 

3 . Вважаю за необхідне звернути увагу на дії окремих осіб які продовжують поширювати неправдиву інформацію вже щодо 15 голів СТ СО "Трудовик" які підтримали голову Ради СО "Трудовик" Киричук Н.М. та розповсюджувати чергові листівки без підпису в яких називають їх злісними боржниками по членським внескам та за використану електроенергію  з загальною сумою боргу 1 172 032.88 грн. 

 Їх мета зрозуміла, а саме: викликати недовіру до Голів СТ які підтримують чесні статутні відносини СТ у складі СО "Трудовик".

 

4. У кожного з нас є прізвище, ім я та по батькові. Дуже прикро сприймати в публікаціях окремих учасників в групі "Десна. Відпочиваємо разом! Дошка оголошень." соцмережі Facebook образи на адресу будь-кого. Потрібно додержуватись толерантності та Правил групи від адміністраторів які створили цю групу в якій є  можливість донести правду про події що нас турбують, викласти пропозиції щодо поліпшення нашого добробуту.

 

5. Заклики "Ми вже припинили фінансування крадіїв" спрямовані на невизнання встановлених рішеннями конференцій тарифів на ел.енергію, порядку відключення споживачів ел.енергії та розміру членських внесків  не є здоровими та конструктивними.

Безумовно були, є і завжди будуть виникати сумніви чималої  кількості членів СТ масиву щодо їх обґрунтованості та справедливості.  Це болюче питання яке потребує виваженої допомоги Раді шляхом залучення відповідних спеціалістів. які на моє переконання є серед нас. Долучайтеся та допомагайте. Без ворожнечі а з відповідною допомогою у вирішенні нагальних питань..                                                                                                                         

 

6. Головам СТ бажаючим підтвердити можливі зловживання діючих членів Ради пропоную

звернутися до ревізійної комісії, залучити спеціалістів та використати можливість перевірки

будь-якої бухгалтерської звітності, документації за будь-який період про що наголошувала діюча

Голова Ради СО “Трудовик” Киричук Н.М.

 

З повагою.

 Голова правління СТ "Зелений луг"  Мартинюк Валерій Іванович.   15.08.2022 р.

Ми єдині. Кожен з нас має право на свою думку.

 

««« До списку новин